Web Analytics Made Easy - StatCounter

Luftfjädring och stålfjädring är några av de mest kända fjädring på marknaden. Båda är designade för att hjälpa ditt fordon att köra problemfritt och effektivt, men vilket är mest lämpligt för dig? Både stålfjädring och luftfjädring har var sin egna fördelar och nackdelar. För att hjälpa dig att välja rätt fjädring, läs informationen nedan.

   

Luftfjädringssystem

   

Brochyrbaserade luftfjädringssystem består av luftkuddar eller luftbälgar som placeras på varje hjul på fordonet. En elektrisk luftkompressor ombord fyller bälgarna med luft tills de höjer ditt fordon upp till önskad höjd. Installationen av en luftfjädring på ditt fordon kan ge många fördelar. Till exempel är luftfjädringar kända för att erbjuda en mjukare körkänsla jämfört med andra fjädringar. Detta beror på att luftbälgarna kan absorbera vägvibrationer mer effektivt.

   

Luftfjädringsystemet kan också vara justerbara. Du kan justera höjden och styvheten i fjädersystemet efter dina personliga preferenser. Med bara en knapptryckning kommer kompressorn att antingen inflatera eller deflatera luftbälgen för att säkerställa att bilen ger den prestanda du önskar. Mest viktigt kan luftfjädringssystemet förbättra kapaciteten för din bil att bära. Om din bil höjs med luftbälgar, kan den bära eventuellt extra vikt på lastutrymmet och passagerarutrymmet. När du reser är bilen jämn, vilket minskar risken för att den bottnar och sjunker baktill samt för överdriven slitage. Även om luftfjädringssystemet kan hjälpa ditt fordon att uppnå toppprestanda finns det saker att tänka på till exempel hur alla delar i ett luftfjäderssystem är mer eller mindre slitagedelar.

   

Stålfjädring

   

Stålfjädring använder stålfjädrar som används i traditionella fjädersystem för att ändra höjden och stället på din bil. Vissa satser höjer din bil, medan andra minskar dess höjd för bättre prestanda. De kan också hjälpa din bil, vilket ökar dragkapaciteten och lasten. I motsats till luftfjädring baserar sig satserna på fjädrar för att hjälpa din bil att få en jämn färd. I själva verket är stålfjädrar inte lika flexibla som luftbälgar. Det går ej att byta stålfjädrar mellan hårdare eller mjukare prestanda eller för att ha en annan körhöjd, men det är heller inte lika enkelt som att trycka på en knapp. De goda nyheten är att stålfjädring har vissa fördelar som är unika för dem. De tål slitage bättre och har en längre livslängd än luftfjädringskomponenterna.

   

Välj din fjädringssats

   

Luftfjädringssystem och stålfjädring ger fantastisk prestanda för de flesta bilar. Men att välja rätt fjädringssats för din bil beror på dina specifika krav och behöv. Om du letar efter ett enkelt sätt att ändra styvheten och körhöjden på din bil, välj luftfjädringssystemet. Om du letar efter något starkt och hållbart, välj att installera en fjädersats med stålfjädrar. Kontakta oss på luftfjädring24 för mer information!

Comments (0)

No comments at this moment