Web Analytics Made Easy - StatCounter

Blog - whats new?

Stängda luftfjädringssystem - En djupare titt

Att korrekt diagnostisera möjliga systemfel eller defekter, säkerställa att korrekta arbetsmetoder följs, korrekt installera nya luftfjädringskomponenter och kontrollera systemet och göra det operationellt igen efter en läckage i en luftfjäder skiljer sig från det konventionella öppna luftfjädringssystemet. I denna artikel kommer Arnott att ge mer insikt i det alternativa stängda slinga-systemet.

60 views

PÅVERKAN AV LUFTFJÄDRING UNDER HJULINSTÄLLNING

När tekniker talar om hjulinställning syftar de på justeringen av fordonets fjädring för att justera vinklarna på däcken enligt tillverkarens specifikationer. Däckförflyttning kan bero på att man träffat en trottoarkant för hårt, kört genom en stor potthål i hög hastighet eller kolliderat, samt också efter reparation eller byte av styr- och fjädringskomponenter. Eftersom luftfjädring är en del av fordonsfjädringen kan den påverka hjulinställningsprocessen efter en reparation eller byte.

194 views

Luftbälg Installation Tips & Tricks

Som specialist på eftermarknadsluftfjädring vill Arnott se till att alla installatörer ska känna sig säkra och välinformerade när de arbetar med luftfjädersystem. I den här artikeln ger vi dig några värdefulla tips och tricks för att ersätta en luftbälg.

537 views

Arnott Produktkatalog 2022

Arnott Produktkatalog 2022

951 views

Luftfjädring komponenter – Därför bör luftbälgarna bytas parvis

Huvudkomponenterna i ett luftfjädringssystem är luftbälgar och fjäderben som innehåller gummiöverdrag. Gummi är ett naturligt material som är utsatt för slitage, vilket gör att luftkudden är den första komponenten som slits ut. Ofta torkar gummit ut och små sprickor bildas där luftkudden kontinuerligt rullar upp och ner på rullpistongen under fjäderrörelsen. När fordonet undersöks rekommenderas att luftkuddarna kontrolleras för dessa små sprickor och, om de finns, bytes för att undvika att sprickorna utvecklas till ett större läckage över tid.

863 views

Luftfjädring vs. stålfjädring

Luftfjädring och stålfjädring är några av de mest kända fjädring på marknaden. Båda är designade för att hjälpa ditt fordon att köra problemfritt och effektivt, men vilket är mest lämpligt för dig? Både stålfjädring och luftfjädring har var sin egna fördelar och nackdelar. För att hjälpa dig att välja rätt fjädring, titta på informationen nedan.

870 views
Allt om luftfjäderben

Allt om luftfjäderben

Luftfjädringssystem kommer i många olika konfigurationer vilket definierar de olika delarna så som luftfjäderben, luftbälgar samt fjäderben. När ett system utrustas med ett komplett luftfjäderbenskit så integreras luftfjädringen innuti fjäderbenet istället för att sättas separat på axeln. Denna typ av hopsättningar används ofta till den främre delen av fjädringssystemet. Den bakre delen av fjädringssystemt består oftast av en kombination av luftfjäderben samt luftbälgar. Det finns även fyrhörns luftfjäderbensystem.

1795 views
Allt om luftbälgar

Allt om luftbälgar

Luftbälgar är en kännetecknande och igenkännbar del av luftfjädersystemet. De använder luftens och gummitjärnets kompressiva förmågor för att absorbera vibrationer och höja eller sänka fordonet. Hur fungerar de egentligen, vad är de gjorda av och vad är fördelarna?

2595 views
LUFTFJÄDRING - HUR FUNGERAR DET EGENTLIGEN?

LUFTFJÄDRING - HUR FUNGERAR DET EGENTLIGEN?

Även om luftfjädringssystem har funnits ända sedan sextiotalet är det fortfarande få som vet hur systemet fungerar. Detta är en av anledningarna till att vissa verkstäder inte erbjuder underhåll och reparation av luftfjädring.

2041 views
Däckbytet – Vinterkontroll

Däckbytet – Vinterkontroll

I många länder har sommaren tagit slut och den kallare vinterperioden ligger framför oss. För att förbereda för klimatförändringarna tar många bilägare sin bil till verkstaden för ett däckbyte. Vinterdäck är säkrare att köra på under den ofta kallare perioden med regn, hagel och snö. Att byta däck ger också möjlighet att kontrollera luftfjädersystemet. När hjulen tas bort är det lätt och bekvämt att kontrollera skicket på stötdämparna, luftfjädrarna och dämparna.

1508 views