Web Analytics Made Easy - StatCounter

Kategorier

Luftfjädring Ventilblock

 

Ett ventilblock är en komponent i en luftfjädringssystem som används för att kontrollera luftflödet till och från luftfjädrarna. Det finns olika sätt att implementera ventilblock i luftfjädring, men den vanligaste metoden innebär att det finns en serie ventiler placerade i ventilblocket som kan öppnas och stängas för att reglera luftflödet.

Ventilblocket är placerat på fordonet och är anslutet till luftfjädrarna med hjälp av luftslangar. När fordonet startas aktiveras luftkompressorn och börjar pumpa luft in i luftfjädrarna. Luftflödet regleras av ventilblocket, som kan öppnas eller stängas för att anpassa lufttrycket i luftfjädrarna efter behov.

Ventilblocket kan också justeras manuellt eller automatiskt för att anpassa fjädringen efter olika terräng- och lastförhållanden. Detta ger föraren möjlighet att anpassa körkänslan och prestandan på fordonet efter behov.

Ventilblocket är en viktig del av luftfjädringen och säkerställer att luftfjädrarna har den tryckkraft som krävs för att ge fordonet en mjuk och behaglig körkänsla.

 

Air suspension – how does it actually work?

Air Struts – a deeper look

Air Springs – a deeper look

Compressors – a deeper look

Solenoid Valve Block – a deeper look

 

Det finns 24 produkter.

Visar 1-15 av 24 objekt