Web Analytics Made Easy - StatCounter

Kategorier

Luftfjädring

Luftfjädring är en teknik som används för att ge en fordon en mjuk och behaglig körkänsla genom att använda lufttryck för att stödja vikten på fordonet. Det finns olika sätt att implementera luftfjädring, men den vanligaste metoden innebär att det finns luftkompressorer och luftbälgar placerade på fordonet. Luftkompressorn pumpar luft in i luftbälgarna, vilket ger dem en högre tryckkraft och därmed stödjer fordonets vikt.

Luftfjädrarna kan också justeras manuellt eller automatiskt för att anpassa fjädringen till olika terräng- och lastförhållanden. Detta ger föraren möjlighet att anpassa körkänslan och prestandan på fordonet efter behov.

Luftfjädring används ofta på större fordon, såsom lastbilar och bussar, men det finns också många personbilar med fabriksmonterad luftfjädring eller erbjuds som ett tillval. Det finns många fördelar med luftfjädring, såsom att den ger en mjukare och mer behaglig körkänsla, att den kan anpassas efter olika terrängförhållanden och att den kan användas för att jämna ut eventuella ojämnheter i underlaget.

Air suspension – how does it actually work?

Air Struts – a deeper look

Air Springs – a deeper look

Compressors – a deeper look

Solenoid Valve Block – a deeper look

 

Det finns 586 produkter.

Visar 1-15 av 586 objekt